فهرست موضوعات در این آموزش
حتما بارها برای شما هم پیش آمده است که ناگهان با قطعی برق مواجه شده باشید و این مسئله اختلال هایی را در فعالیت های شما به وجود آورده باشد. خب، این مشکل قطعی ناگهانی برق برای بسیاری از کسب و کارها خسارت های زیادی را به وجود می آورد بنابراین باید به فکر چاره بود تا از این خسارت ها و هزینه های سنگین جلوگیری کرد. بهترین کار این است که سیستم ها و تجهیزات برقی که از آن ها استفاده می کنیم را به ups مجهز کنیم. زیرا همین کاهش لحظه ای ولتاژ، افزایش لحظه ای ولتاژ، افت طولانی مدت ولتاژ از مواردی هستند که اثرات مخربی به همراه دارند اما با مجهز کردن تجهیزات برقی به یو پی اس می توان از این اتفاق ها جلوگیری کرد. دستگاه تامین کننده برق بدون وقفه دارای انواع مختلفی می باشد که هر یک در جایگاه خاص خود استفاده می شوند و تیم هژیر صنعت امروز و در این مقاله می خواهد بیشتر درباره مزایا و معایب انواع یو پی اس صحبت کرده و اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهد.
پیشنهاد می کنیم که اگر برای مجهز کردن تجهیزات برقی خود به یک سیستم پشتیبان و تامین کننده برق بدون وقفه نیاز دارید با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا با توجه به مواردی که در اختیارتان قرار می دهیم بتوانید بهترین نوع یو پی اس را انتخاب کنید.
یو پی اس چیست؟
همانطور که در بخش مقدمه هم اشاره کردیم یو پی اس دارای انواع مختلف با ویژگی های متفاوت می باشد و ما می خواهیم در این مقاله اشاره ای به مزایا و معایب انواع یو پی اس داشته باشیم.
اما قبل از آن لازم دانسته ایم که یک بار دیگر برایتان بگوییم که اصلا ups چیست؟ و چه کارایی دارد.
خب، بدون شک بخوبی این موضوع را می دانید که دستگاه یو پی اس که به آن منبع تغذیه بدون وقفه هم گفته می شود در زمان قطعی برق و از طریق باتری پشتیبان می تواند میزان جریان الکتریکی که تجهیزات برقی شما به آن ها نیاز دارند را تهیه و تامین نماید.
این دستگاه ها دارای چندین باتری می باشند که انرژی مورد نیاز لوازم های برقی را تامین کنند. باتری های این دستگاه می توانند از نوع داخلی یا خارجی باشند.
بد نیست بدانید که این دستگاه نه تنها برق اضطراری مورد نیاز تجهیزات برقی را تامین می کند بلکه دستگاه الکترونیکی مصرف کننده را در برابر نویز و کاهش افزایش ناگهانی ولتاژ و افت طولانی ولتاژ محافظت می کند.
برای خرید یو پی اس باید به این مسئله توجه داشته باشید که توانایی ذخیره شارژ هر ups در هنگام طراحی آن باتوجه به کاربرد آن تعیین می شود.

مدل های مختلف ups
قطعا می دانید که برای طراحی و ساخت دستگاه تامین کننده برق بدون وقفه از روش های مختلفی استفاده می شود.
قبل تر به این موضوع اشاره کردیم که دستگاه یو پی اس دارای انواع مختلفی می باشد که هر یک مزیت ها و معایب خاص خود را دارا می باشند.
دستگاههای یو پی اس از نظر ساختار طراحی به دسته های زیر تقسیم میشوند:
- یو پی اس آفلاین یا استند بای
- یو پی اس لاین اینتراکتیو (line-interactive)
- یو پی اس آنلاین
در ادامه برایتان بیشتر درباره مزایا و معایب انواع یو پی اس خواهیم گفت.
آشنایی با مزایا و معایب انواع یو پی اس
یو پی اس آفلاین
این نوع از منبع تغذیه بدون وقفه مانند واسط الکتریکی عمل می کنند و به نوعی می توان گفت که، دستگاه مصرف کننده نهایی مستقیما به منبع تغذیه ی AC(برق شهر) متصل است.
بنابراین زمانیکه ولتاژ برق به زیر یک سطح میرسد یا به طور کلی قطع می شود مسیر اینورتر جایگزین می شود. در این شرایط است که از طریق سیستم سوئیچینگ، انرژی ذخیره شده در باتری (جریان DC) به اینورتر منتقل شده و پس از تبدیل به جریان AC به دستگاه مصرف کننده می رسد.
مزایا و معایب یو پی اس آفلاین
حال که با یو پی اس آفلاین آشنا شدید نوبت آن است که بدانید این نوع از انواع ups چه مزیت ها و معایبی دارد.
از جمله مزایا و معایب یو پی اس آفلاین می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- کم هزینه
- اندازه کوچک
- عملکرد بی صدا در حالت آماده به کار
- راندمان بالا
- وجود فاصله ی انتقال (چند میلی ثانیه)
- دستگاه الکترونیکی متصل به یو پی اس توسط ولتاژ فیلتر نشده تغذیه می شود (بدون اصلاح توسط اینورتر)

یو پی اس لاین اینتراکتیو
دومین نوع از انواع ups، یو پی اس های لاین اینتراکتیو می باشند. این دستگاه تقریبا عملکردی شبیه به یو پی اس قبلی دارد اما از فیلترها و ویژگیهای افزایش/کاهش ولتاژ خروجی بهتری برخوردار می باشد.
ups لاین اینتراکتیو مانند ups آفلاین در انتقال وضعیت و استفاده از حالت باتری وقفه ایجاد می کند که این مدت زمان وقفه کوتاهتر از یو پی اس آفلاین می باشد.
در ادامه برایتان از مزیت ها و معایب این نوع دستگاه تامین کننده برق بدون وقفه نیز گفته ایم.
مزایا و معایب یو پی اس لاین اینتراکتیو
- هزینه ی کمتر نسبت به UPS آنلاین
- دارای عملکرد محافظتی بهتر نسبت به UPS آفلاین
- عملکرد بی صدا در حالت آماده به کار
- محافظت از افزایش یا کاهش طولانی مدت دامنه ولتاژ برق شهر
- محافظت از افزایش ولتاژهای با دامنه بالا
- تولید حرارت کم توسط UPS
- وابستگی فرکانس خروجی به منبع ورودی
- نبود مدار اصلاح ضریب قدرت ورودی

یو پی اس آنلاین
آخرن نوع از انواع یو پی اس، نوع آنلاین آن می باشد که در آن اینورتر و کانورتر (یکسوساز) به صورت همیشگی در مسیر انتقال انرژی به دستگاه مصرف کننده حضور فعال دارند.
در حقیقت می توان گفت در این نوع ups جریان dc از یکسو در باتری ذخیره می شود و از سوی دیگر به جریان ac تبدیل می شود و به مصرف کننده منتقل می شود.
این ups به خاطر ساختار و طراحی خاصی که دارد نوسانات لحظه ای و زودگذر را حذف کرده و به خروجی منتقل نمی کند و برقی با کیفیت بالا را به مصرف کننده انتقال میدهد.
مزایا و معایب یوپی اس آنلاین
- محافظت بهینه در برابر نوسانات شدید
- محدوده ی وسیع ولتاژ ورودی
- برق خروجی با کیفیت و مناسب
- از آنجا که اینورتر همیشه روشن است ، کیفیت ولتاژ بار بدون اعوجاج است.
- زمان انتقال عملاً صفر است زیرا اینورتر همیشه روشن است.
- از آنجا که اینورتر همیشه روشن است، کارایی کلی دستگاه UPS کاهش می یابد.
- نسبت به سایر سیستم های منبع تغذیه بدون وقفه، هزینه بیشتری دارد.

در نهایت اینکه
ما امروز و در این مقاله به این مسئله پرداختیم که مزایا و معایب انواع یو پی اس چیست؟ و اینکه از هر یک از آن ها در چه شرایطی می توان استفاده کرد.
امیدواریم که موارد عنوان شده در این مقاله برایتان مفید بوده باشند.
مشاوران و کارشناسان فروش ما از طریق سایت hajirsanat.com پاسخگوی سوالات، انتقادات و پیشنهادات شما عزیزان می باشند.