بدون شک خیلی از شما کاربران عزیز با مفهوم سیم ارت آشنایی دارید. اکثر ما تصور می کنیم که این سیم چیزی شبیه به یک لوله فلزی می باشد که در پشت بام ساختمان ها قرار دارد تا در صورت بروز رعد و برق بتواند بار اضافی را دریافت کرده و آن را به زمین انتقال دهد و بدین وسیله از آسیب رسیدن به ساختمان جلوگیری کند. خب، باید بگوییم که سیم ارت دارای شکل های مختلف با کاربردهای متفاوتی می باشد که یکی از آن ها سیم ارت یو پی اس است و ما قصد داریم تا در این مقاله برایتان بگوییم که سیم ارت چیست؟ و اینکه سیم ارت یو پی اس چه وظیفه ای دارد؟
با ما تا انتهای مقاله امروز همراه باشید.
قبل از آنکه بخواهیم برایتان بگوییم که سیم ارت یو پی اس چه وظیفهای دارد؟ لازم است که بدانید اصلا سیم ارت چیست؟
قطعا برایتان پیش آمده است که در برخی از مواقع دست خود را روی وسایل برقی همچون ماشین لباسشویی قرار داده باشید و به ناگه احساس کنید که دچار برق گرفتگی شده اید.
این تخلیه بار ضعیف برای بدن انسان یک مسئله خطرناک می باشد و هر چه میزان آن قوی تر باشد قطعا خطرات بیشتری را به همراه دارد.
به همین خاطر است که بیشتر دستگاه ها و تجهیزات برقی دارای یک سیم رسانا می باشد که به زمین وصل شده و می توانند از یک طرفیق بار اضافی وارد زمین کنند.
این سیم رسانا در حقیقت همان سیم ارت می باشد که عدم وجود آن می تواند خرابی و حتی آتش سوزی به همراه داشته باشد.
خب، باید بگوییم که در بیشتر تجهیزات برقی برای راه اندازی سیم ارت از چاه ارت استفاده می شود که این کار توسط افراد متخصص می بایست انجام شود.
پس، از آنجایی که ولتاژهای مربوط به تجهیزات برقی بر اساس ولتاژ ارت اندازه گیری می شود ما نیاز به ولتاژ ارت نقطه صفر داریم.
رعد و برق یکی از مهم ترین عواملی است که منجر به خسارات زیادی می شود به همین خاطر لازم است که حتما تمهیدات لازم جهت راه اندازی سیم ارت انجام شود.
خب، در این بخش از مقاله امروز می خواهیم برایتان بگوییم که اصلا سیم ارت یو پی اس چه وظیفهای دارد؟
همانطور که در مطالب بالا هم عنوان کردیم سیم ارت دارای شکل ها و کاربردهای متفاوتی می باشد. سیم ارت در حقیقت در یک مدار نقش مدار را دارد که بر حسب آن می توان بقیه ولتاژ های الکتریکی را اندازه گیری کرد.
بنابراین می توان گفت: سیم ارت یک مسیر کلی برای بازگشت جریان به منبع می باشد و یک مدار الکتریکی به دلایل مختلف به زمین انتصال داده می شود که مهم ترین این دلایل برای بالا بردن ایمنی و محافظت از افراد و تجهیزات برقی می باشد.
طریقه اندازه گیری سیم ارت یو پی اس بدین صورت است که اگر ما ولتمتر را در حالت ac بین نول به ارت اندازه گیری کنیم هر چه میزان ولتاژ اندازه گیری شده به عدد صفر نزدیکتر باشد ارت ما ایده آل تر می باشد.
ایده آل ترین اندازه گیری ارت برای یو پی اس زیر 3 ولت می باشد. در حقیقت این نوع ارت حفاظت یو پی اس را تامین می کند و مانع از برق گرفتگی احتمالی کاربران در زمان اتصالات می باشد.
آنچه که در ادامه مقاله مربوط به سیم ارت یو پی اس چه وظیفهای دارد؟ می خواهیم در اختیارتان قرار دهیم هدف از ایجاد ارت در دستگاه های برقی می باشد.
در واقع باید بگوییم که هدف از ایجاد ارت برای تجهیزات برقی این است که هر یک از سیمهای فاز و یا سیم نول به هر طریقی به بدنه دستگاه اتصال یابد و مدار الکتریکی مورد نظر دچار نشتی جریان شود.
این نشتی ها که توسط جریان سیم ارت به زمین منتقل می شوند از برق گرفتگی دستگاه جلوگیری می کنند.
درهنگام اتصال کامل سیمهای فاز به سیم ارت فیوز مربوط به آن فاز عمل کرده و جریان را قطع میکند و در هنگام اتصال کامل سیم نول به سیم ارت اگر مدار ارتینگ دارای فیوز محافظ جان (FI)باشد، این فیوز از 30 میلی آمپر نشتی جریان به بالا را قطع میکند و باعث قطع کامل جریان فاز و نول میشود.
این مهم را به خاطر داشته باشید که سیم ارت تنها برای محافظت بیشتر به کار می رود اما وجود آن همیشه هم لازم و ضروری نمی باشد.
امیدواریم توانسته باشیم با ارائه این مقاله درباره اینکه سیم ارت یو پی اس چه وظیفهای دارد؟ به شما کاربران عزیزان کمک کرده باشیم تا نسبت به این موضوع اطلاعات مفیدی را در اختیار داشته باشید.
شما عزیزان می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در این مورد با مشاوران و کارشناسان فروش ما از طریق سایت hajirsanat.com در ارتباط بوده و هرگونه سوال، انتقاد و پیشنهادی که دارید را با ما، در میان بگذارید.
هژیر صنعت تولید کننده انواع یو پی اس و استابلایزر صنعتی و خانگی در ایران
خط تولید محصولات هژیر صنعت در شهرک صنعتی عباس آباد تهران در کارخانه ای به وسعت 7 هزار متر مربع راه اندازی شده که 3000 متر مربع از آن محدوده به ساخت سالن های تولید، کنترل کیفیت، اداری و انباراختصاص یافته است .
یو پی اس چند ساعت کار میکند؟ این مسئله بسته به زمان و موقعیت استفاده از یو پی اس دارد نه نوع آن و باتری که برای دستگاه استفاده می شود.