یکی از دستگاه هایی که این روزها استفاده از آن لازم و ضروری می باشد تا وسایل و تجهیزات برقی در برابر نوسانات برقی ایمن شوند یو پی اس است. اما اینکه چطور از انواع یو پی اس استفاده کنید مسئله بسیار مهمی است که ما سعی کرده ایم در این مقاله بیشتر به روش صحیح استفاده از یو پی اس اشاره داشته باشیم.
همانطور که مستحضر هستید ups یک منبع تغذیه بدون وقفه می باشد که واسطی بین برق ورودی و بار وصل می باشد.
وظیفه دستگاه تغذیه بدون وقفه جلوگیری کردن از اختلافات برق ورودی که همان برق شهری می باشد است. در حقیقت یو پی اس در زمان قطعی برق این قابلیت را دارد که میزان برق مورد نیاز تجهیزات برقی شما را تامین کند.
دستگاه منبع تغذیه بدون وقفه دارای انواع مختلفی می باشد که شما باید با توجه به نیاز خود مناسب ترین گزینه را انتخاب و خریداری کنید.
یک نکته که لازم است درباره انواع یو پی اس و روش صحیح استفاده از یو پی اس بدانید این است که همه ups ها داری باتری می باشند که این باتری در زمان قطعی برق شهری وارد عمل می شود و برق تجهیزات شما را فراهم می کند.
بنابراین با توجه به موارد عنوان شده می توانیم این دستگاه را از نظر ساختاری به 3 دسته زیر تقسیم بندی کنیم
در ادامه به اختصار اشاره ای به هر یک از این یو پی اس ها کرده و آن را معرفی کرده ایم.
این نوع از دستگاه های منبع تغذیه بدون وقفه دارای بارهای حساس می باشند که انرژی را از مسیر Bypass دریافت میکنند.
اگر تغذیه ای که در این مسیر وجود دارد قطع شود یا ولتاز آن خارج از محدوده مجاز باشد مسیر اینورتر جایگزین می شود.
در یو پی اس های آفلاین اگر برق قطع نشود شارژ باتری دستگاه به صورت متناوب و بیوقفه انجام خواهد شد.
دومین مدل از انواع یو پی اس های موجود در بازار یو پی اس آنلاین می باشد که همچون یو پی اس های آفلاین دارای باتری بوده اما یک تفاوت میان آن ها وجود دارد.
تفاوت بین یو پی اس آنلاین و آفلاین این است که در ups آنلاین شارژ باتری با بخش یکسو کننده یا شارژر تعویض شده است.
شارژری که برای یو پی اس آنلاین طراحی شده است معمولا از دو بخش جداگانه یا از بلوک قدرت کامل تشکیل شده است.
این طراحی بدین خاطر است که در زمان قطعی برق شهری این بلوک باتری را شارژ کند و انرژی اینورتر را از طریق یک ولتاژ ثابت تامین نماید.
یو پی اس های لاین اینتراکتیو به خاطر سیستم تنظیم ولتاژ که در مسیر Bypass دارا می باشند نسبت به یو پی اس های آفلاین دارای عملکرد بهتری است.
اکثر یو پی اس های نوع سوم یعنی لاین اینتراکتیو ترانس Buck/Boost و ترانس Ferrorvesonat دارند.
اگر می خواهید که مدت زمان طولانی از سیستم و دستگاه تغذیه بدون وقفه برای تامین برق مورد نیاز تجهیزات برقی خود در مواقع ضروری استفاده کنید به این مسئله توجه داشته باشید که هرگز دستگاه خود را با فرض عملکرد طولانی به حال خود رها نکنید.
بهترین کار این است که هر از چندگاهی دستگاه و سیستم ups خود را چک و بررسی کنید تا از صحت کار کرد آن اطمینان بدست آورید.
مسئله مهم بعدی درباره روش صحیح استفاده از یو پی اس بررسی کردن نمایشگر بار مصرفی دستگاه می باشد که از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.
توجه داشته باشید محل نصب و قرار گیری این دستگاه باید تمیز و عاری از هرگونه گرد و غبار و رطوبت باشد.
حال که متوجه این مسئله شدید که برای صحیح استفاده کردن از این دستگاه باید چه کارهایی انجام دهید و به چه مواردی توجه داشته باشید به سراغ نحوه نصب یو پی اس رفته و کمی در این مورد صحبت خواهیم کرد.
در متن بالا به این مسئله اشاره کرده ایم که برای درک روش صحیح استفاده از یو پی اس باید بدانید کدام نوع از یو پی اس های موجود در بازار برای تجهیزات شما مناسب می باشند.
همچنین اشاره کردیم که انواع یو پی اس دارای باتری می باشند که در زمان قطعی برق این باتری آن ها است که میزان انرژی برقی مورد نیاز تجهیزات را باید تامین نماید.
بنابراین انتخاب و استفاده از باتری مناسب برای ups نیز مسئله بسیار مهم و دارای اهمیت می باشد که باید به آن توجه داشته باشید.
باتری هایی که برای دستگاه تغذیه بدون وقفه طراحی شده است دارای انواع مختلفی می باشند. از میان باتری های طراحی شده آن دسته از باتری هایی که برای استفاده از یو پی اس مناسب تر می باشند عبارتند از:
از میان باتری های مرفی شده در متن بالا بهترین و مناسب ترین نوع برای یو پی اس ها باتری های نوع اسید سرب می باشند که نسبت به سایر باتری ها دارای طول عمر بیشتری می باشند.
امید است که توانسته باشیم با ارائه این مقاله هر آنچه که نیاز بوده است شما دوستان عزیز درباره روش صحیح استفاده از یو پی اس بدانید را در اختیارتان قرار داده باشیم.
شما عزیزان می توانید سوالات، انتقادات و پیشنهادات خود را با مشاوران و کارشناسان فروش ما از طریق سایت hajirsanat.com در میان بگذارید.
[accordion title=””][accordion-item title=”چه دستگاه هایی نباید به یو پی اس وصل شوند؟”]سماور، هیتر برقی، قهوه ساز، چای ساز و به طور کلی تمامی دستگاه هایی که از مصرف ناگهانی و بسیار بالایی برخوردار می باشند را نباید به یو پی اس متصل کرد.
[/accordion-item][accordion-item title=”چه دستگاه هایی منجر به خرابی یو پی اس می شوند؟”]دستگاه هایی که باعث خرابی یو پی اس می شوند عبارتند از: کولرهای آبی و گازی، دستگاه پول شمار، دریل و جاروبرقی
[/accordion-item][accordion-item title=”به منظور بهینهسازی و بالاتر رفتن عملکرد یو پی اس ها و سیستمهای وابسته چه کار باید کرد؟”]سرویس و نگهداری و به خصوص در برخی موارد تعویض قطعات برای یو پی اس ها از جمله موارد ضروری است که به بهینه سازی و بالا رفتن عملکرد یو پی اس کمک زیادی می کند.[/accordion-item][/accordion]
هژیر صنعت تولید کننده انواع یو پی اس و استابلایزر صنعتی و خانگی در ایران
خط تولید محصولات هژیر صنعت در شهرک صنعتی عباس آباد تهران در کارخانه ای به وسعت 7 هزار متر مربع راه اندازی شده که 3000 متر مربع از آن محدوده به ساخت سالن های تولید، کنترل کیفیت، اداری و انباراختصاص یافته است .