امروز برای شما عزیزان درباره تفاوت ترانس استابلایزر و محافظ خانگی صحبت خواهیم کرد و برایتان خواهیم نوشت که هر یک از این دستگاه ها چه کاربردی دارند در ضمن اشاره ای هم به مزایای استفاده از استابلایزر خواهیم داشت.
پیشنهاد می کنیم که تا انتهای مقاله با هژیر صنعت همراه باشید.
ترانس استابلایزر همان دستگاه الکترونیکی استابلایزر می باشد که وسیله ای برقی برای تغذیه جریان نوسان الکتریسیته می باشد.
لازم به ذکر است که کمبود، ازدیاد یا نوسان ناگهانی و ذره بینی ولتاژ، در دستگاه استابلایزر اصلاح و آن چه به وسایل برقی نظیر تلویزیون یا یخچال می رسد، استاندارد و بدون مشکل خواهد بود.
سه نوع تکنولوژی استابلایزر در بازار موجود می باشد .
که عبارتند از : رله ای، سروو موتوری و بدون چشمک.
هر یک از این تکنولوژی ها خصوصیات خاصی دارند و کاربرد انها نیز متفاوت می باشد.
این نوع استابلایزر از سرعت بالاتری نسبت به نوع رله ای برخوردار است و می تواند ولتاژ را در محدوده ی وسیع تری تنظیم کند. استابلایزرهای سرو موتوری برای مصارف صنعتی و تجهیزاتی که به نوسانات ولتاژ حساس هستند مناسب هستند.
استابلایزر رلهای یکی از پرکاربردترین دستگاهها در حفاظت از تجهیزات الکترونیکی و الکتریکی در برابر نوسانات ولتاژ است. این دستگاه با استفاده از تکنولوژی رله، ولتاژ ورودی را پایش کرده و در صورت نیاز، ولتاژ را به میزان استاندارد تنظیم میکند. این عملکرد باعث افزایش طول عمر دستگاههای متصل به استابلایزر و جلوگیری از آسیب به آنها میشود.
استابلایزرهای رلهای به دلیل ساختار ساده و قیمت مناسب، گزینهای ایدهآل برای استفاده در منازل، دفاتر کار، و کارگاههای کوچک هستند. این دستگاهها معمولاً توانایی حفاظت از وسایلی مانند یخچال، تلویزیون، کامپیوتر، و سایر وسایل برقی حساس را دارند. با انتخاب یک استابلایزر رلهای با کیفیت، میتوانید اطمینان حاصل کنید که تجهیزات شما از نوسانات برق شهری در امان خواهند بود.
از مزایای دیگر استابلایزر رلهای میتوان به عملکرد بیصدا و قابلیت نصب و استفاده آسان اشاره کرد. این دستگاهها معمولاً دارای نمایشگرهایی برای نمایش وضعیت ولتاژ و عملکرد هستند که به کاربران امکان نظارت بر عملکرد دستگاه را میدهد. همچنین، استابلایزرهای رلهای با طراحیهای کمحجم و زیبا، فضای زیادی اشغال نمیکنند و به راحتی در هر مکانی قابل نصب هستند.
لازم به ذکر است که تکنولوژی پیشرفته بکار رفته در این استابلایزر که دربخش فناوری هژیر صنعت تکمیل و در همین شرکت نیز تولید می گردد، موجب گردیده تا شرکت هژیر صنعت مزین به گواهی دانش بنیان شود.
تکنولوژی بدون چشمک استابلایزر هژیر صنعت با اسم و سری STB در سایت هژیر صنعت قابل رویت و خریداری می باشد .
بطور خلاصه در استابلایزر بدون چشمک، ضعف تکنو لوژی رله ای و سروو موتوری یکجارفع شده و در عوض مزایاشون حفظ شده یعنی چشمک رله ای رو ندارد ولی سرعتش به همون اندازه هست و پیوستگی ولتاژ سروو موتوری رو دارا بوده و سرعت کم آن هم برطرف شده است.
قبلا اشاره کردیم که برق شهری دارای نوسانات ولتاژ می باشد و همین موجب می شود تا شما برای جلوگیری از خسارت های احتمالی تجهیزات برقی خود را به استابلایزر مجهز کنید.
این دستگاه کمک می کند تا عمر و راندمان سیستم های برقی افزایش یابد.
حتما اطلاع دارید که ولتاژ ژنراتورها دارای نوسانات زیادی می باشد که احتمال بروز خسارت را محتمل می سازد.
بنابراین برای رفع این مشکل حتما باید دستگاه استابلایزر بین ورودی مصرف کننده ها و خروجی ژنراتور قرار بگیرد.
برق شهری به این دلیل که هزاران مصرف کننده دارد( مسکونی، صنعتی و…) دارای اشکالاتی در شبکه انتقال می باشد که باعث می شود نوسانات بسیار زیادی را به همراه داشته باشد.
این نویزها و نوسانات در برخی از مواقع خرابی ها و خسارت های جبران ناپذیری را برای مصرف کننده به وجود می آورد.
استفاده از استابلایزر می تواند تمام امواج جریان و نویزهای برق شهر را فیلتر کند.
استابلایزربمنظور نمایش ولتاژ ورودی و خروجی تثبیت شده و نیز مقدار بار مصرفی همچنین ارایه گزارش اختلال و خرابی شبکه دارای یک صفحه LCD می باشد .
بنابر هر دلیلی که اتصال در جریان لکتریکی داخل و یا خارج از دستگاه استابلایزر ایجاد شود دستگاه در کوتاهترین زمان ممکن و به صورت خودکار خروجی را قطع کرده و از بروز مشکل و ایراد برای مصرف کننده جلوگیری می کند.
زمانیکه استفاده از وسایل و تجهیزات برقی در زندگی روزمره افزایش پیدا کند امکان کمبود پریز برق هم وجود خواهد داشت.
در این چنین شرایطی با استفاده از محافظ یا چند راهی ،امکان استفاده از تجهیزات برقی به طور همزمان میسر خواهد شد.
علاوه براین، محاقظ برق خانگی در افزایش طول عمر تجهیزات برقی در برابر اختلالات برق نیز موثر می باشد ولی تفاوت های عمده ای با ترانس استابلایزر دارد که در این یادداشت در حال بازگویی آن می باشیم .
دارای یک بُرد الکترونیکی می باشد که هنگام تغییر ولتاژ برق شهری که بیش از استاندارد تعریف شده باشد، برق را قطع می کند.در داخل این دستگاه یک مدار الکترونیکی وجود دارد که ولتاژ ورودی کنترل می کند. اگر ولتاژ از حد مجاز بالاتر یا پایینتر رود، این مدار به سرعت عمل کرده و جریان برق را قطع می کند. این سیستم به دلیل دارا بودن ساختار ابتدایی، محافظ مطمئن وکاملی برای دستگاههای مصرف کننده محسوب نخواهد شد.
در مقابل، دستگاه استابلایزربا تغییر ولتاژ، جریان برق را قطع نمی کند، بلکه محدوده ولتاژ را در محدوده مشخصی از نوسان اصلاح می کند.
محافظت محدود در برابر نوسانات شدید :
محافظ برق خانگی برای نوسانات کوچک و متوسط ولتاژ برق طراحی شده و این احتمال وجود دارد که در نوسانات شدید برق قادر به محافظت از مصرف کننده نباشد.
معمولا طول عمر برخی از محافظ های برق خانگی کوتاه می باشد و از این لحاظ مقرون به صرفه اقتصادی نمی باشد.
محافظ برق ساده در برخی مواقع نمی تواند نویزهای الکتریکی را که ممکن است به مصرف کننده آسیب برسانند را فیلتر کند.
با توجه به مطالب بالا و آگاهی از اینکه ترانس استابلایزر و محافظ برق خانگی چه عملکردی دارند می خواهیم به موضوع اصلی این یادداشت، یعنی تفاوت ترانس استابلایزر و محافظ برق خانگی بپردازیم :
مهمترین تفاوت این دو دستگاه در تکنولوژی بکار رفته در آن می باشد. به این معنی که برای تجهیزات و دستگاه های گرانبها و حساس در مقابل نوسان ولتاژ برق، حتما از دستگاه استابلایزر استفاده می گردد.
ما سعی کرده ایم تا در این مقاله با معرفی اینکه استابلایزر چیست؟ محافظ خانگی چیست؟، اطلاعاتی درباره فرق ترانس استابلایزر و محافظ خانگی و مزایای استفاده از استابلایزر را در اختیارتان قرار دهیم.
شما میتوانید سوالات خود را در زمینه خرید یو پی اس، استابلایزر و … با ما در میان بگذارید. مشاوران و کارشناسان فروش ما نیز از طریق سایت hajirsanat.com پاسخگوی سوالات، انتقادات و پیشنهادات شما خواهند بود و شما را در این امر راهنمایی خواهند کرد.
محافظ برق یا تثبیت کننده کدام بهتر است؟
تثبیتکنندهها تنها ولتاژ را تنظیم میکنند و منبع تغذیه ثابت را تضمین میکنند، در حالی که محافظهای ولتاژ از آسیبی که ولتاژ بالا ممکن است به وسایل برقی وارد کند نیز جلوگیری میکند. در حالی که تثبیت کننده ها برای دستگاه های کوچک کافی هستند، محافظ های برق برای وسایل برقی گران قیمت شما ضروری هستند.
تفاوت بین محافظ ولتاژ و تثبیت کننده ولتاژ چیست؟
تثبیت کننده ولتاژ یک وسیله الکتریکی است که برای تغذیه جریان ولتاژ ثابت به ابزارهای الکتریکی مانند AC و رایانه ها استفاده می شود و آنها را از آسیب ناشی از نوسانات ولتاژ محافظت می کند. هنگامی که از چندین محافظ برق استفاده می شود، آنها در یک پیکربندی الکتریکی موازی خواهند بود.
آیا می توان استابلایزر را به جعبه افزونه وصل کرد؟
بله، مهم ترین مسئله این است که مطمئن شوید سیم کشش می تواند به اندازه کافی، بار محافظ برق را تحمل کند.
هژیر صنعت تولید کننده انواع یو پی اس و استابلایزر صنعتی و خانگی در ایران
خط تولید محصولات هژیر صنعت در شهرک صنعتی عباس آباد تهران در کارخانه ای به وسعت 7 هزار متر مربع راه اندازی شده که 3000 متر مربع از آن محدوده به ساخت سالن های تولید، کنترل کیفیت، اداری و انباراختصاص یافته است .
استابلایزرها نیز همچون یو پی اس دارای انواع مختلفی می باشند و آگاهی درباره مشخصات و کاربردهای انواع استابلایزر مسئله ای است که در تصمیم گیری درست شما عزیزان تاثیر زیادی دارد.
چرا به استابلایزر احتیاج داریم؟ تجهیزات برقی که در منزل و محل کار خود از آن ها استفاده میکنیم دارای حساسیت بالایی می باشند و برای جلوگیری از آسیب دیدن آن ها در برابر نوسانت برقی نیاز به استابلایزر ضرورت دارد.